Club informatie

Club informatie

Het accent ligt binnen de school op het wedstrijdkarate, maar ook de liefhebbers van het traditionele wado ryu karate (budo) kunnen uitstekend bij ons binnenstappen. Uniek binnen onze school is het SportKarate.

Al vele jaren staat het karate bij Kenamju onder leiding van René Oerlemans, 5e DAN KBN/WKF en rijkserkend karateleraar (niveau 4). Hij wordt daarin bijgestaan door Wouter Janssen, 2e DAN KBN/WKF en rijkserkend karateleraar (niveau 3). Daarnaast bestaat ons lesgeefteam uit zeer ervaren en enthousiaste karateka’s, zoals Cuney Kutlu, Jos van RooDaniel Sabanovic, Patrick Brinkhof, Romi Oerlemans, Sebastiaan van Teeffelen en Arno Hekelaar Gombert.

Karate Kenamju heeft ten doel om de karatesport in de volle breedte van het karatespectrum te stimuleren en richt zich hiermee op de samenleving zonder voorkeur van geslacht, leeftijd of afkomst. Karate Kenamju biedt lessen en trainingen in wedstrijdkarate, SportKarate en traditioneel Wado-karate voor leeftijden vanaf 4 jaar op een groot aantal locaties in de regio.

Daarnaast vervullen wij een sociale functie met karate voor de jeugd in onze maatschappij om zelfverzekerder, weerbaarder en gedisciplineerd in het leven te kunnen staan.

Op het moment hebben we een groot aantal kampioenen in ons midden, zijn we één van de hofleveranciers aan de Karate-do Bond Nederland voor toptalenten als Donovan Wold, Tyron Lardy, Sherilyn Wold, Sebastiaan van Teeffelen en zijn we in 2013 en wederom in 2015 uitgeroepen tot Sportprestatieclub van het jaar door de Karate-do Bond Nederland. In december zijn Sherilyn Wold en Tyron lardy uitgeroepen tot Topsportkampioenen van Haarlem over het jaar 2016. René Oerlemans is gekroond tot Topsportcoach van het jaat 2016.

Niet iedereen hoeft kampioen te worden. Gelukkig maar. Ook mensen die op zoek zijn naar een uitdaging op recreatief gebied zijn bij ons van harte welkom.

Te oud om te leren? Te jong om te stoppen! Onze leerlingen varieren in leeftijd van 4 tot 66 jaar.
KwaliteitsKarate, voor jong en oud!