Soorten Karate

Soorten Karate

Bij Kenamju Karate en sublocaties van Sportkarate Nederland kunnen verschillende soorten karate worden beoefend.

Traditioneel karate richt zich op de oorsprong van karate, gericht op de techniek en de vormen (de kata's).
Sportkarate richt zich op de de combinatie van conditietraining en karate, deze vorm wordt aangeraden als wedstrijdvoorbereiding.
Wedstrijdkarate richt zich met name op het voorbereiden en doen van wedstrijden. Wedstrijdkarate is alleen te beoefenen op uitnodiging van de trainer.
Kidzkarate hebben we voor de allerkleinsten vanaf 4 jaar. Zo is er voor elke leeftijd en iedere doelgroep een passend aanbod bij Kenamju.  

SportKarate

SportKarate richt zich op het goed leren stoten en trappen, met daarnaast volop aandacht voor behendigheid, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen en effectiviteit.

lees verder

Traditioneel karate

Wado-ryu Karate (和道流, Wadō-ryū) is een karatestijl en betekent letterlijk de weg van de vrede en harmonie en is ontwikkeld door Hironori Ohtsuka. 

lees verder

Wedstrijd karate

Kumite, ook bekend als 'sparren' is een onderdeel van karate waarin men met partner traint of vecht. Bij Kenamju Karate staat kumite centraal en zijn wij inmiddels niet meer weg te denken in het wedstrijd veld van Nederland en Europa.

lees verder

Kidzkarate

Speciaal voor kinderen van 4 t/m 6 jaar heeft Kenamju Karate ook Kidzkarate op verschilende locaties zoals Haarlem en Hoofddorp.

lees verder

Schoolkarate

Kenamju Karate verzorgt regelmatig clinics karate voor het basis-, voortgezet-, speciaal- en hoger onderwijs.

lees verder

Clinics

Kenamju Karate verzorgt trainingen aan verschillende instanties. 

lees verder